In perioada 31 mai – 1 iunie, partenerii proiectului împreună cu stakeholderii lor, se vor întâlni la Pamplona (Spania) pentru a finaliza ultimele vizite de studiu și pentru a discuta și a planifica ultimele luni ale proiectului inspre evenimentul final de diseminare programat pentru primăvara anului 2023.

Mai exact, proiectul se apropie de faza a doua, în care partenerii sunt invitați să își finalizeze Planurile Regionale de Acțiune înainte de a trece la validarea de către programul Interreg Europe.

În cadrul workshopului interregional, partenerii vor prezenta activitățile planificate pentru Faza 2, indicatorii de monitorizare și vor discuta orice alte subiecte legate de ultimul an al proiectului.

De asemenea, aceștia vor încheia schimbul de experiență din Faza 1 vizitând facilități care sprijină adoptarea Industriei 40 în IMM-uri.

Al patrulea Workshop Interregional are ca scop:

  • Prezentarea planurilor finale de acțiune, cu accent pe planul de lucru al activităților din Faza 2 și monitorizare
  • Diseminarea sistemului de monitorizare la nivel interregional și activitățile planificate pentru Faza 2
  • Testarea unor măsuri finanțate din fonduri publice pentru a sprijini transformarea I4.0 în Navarra

După cum am menționat mai devreme, punctele culminante ale acestui eveniment vor fi vizitele de studiu pe care Guvernul Regional din Navarra le-a organizat pentru parteneri.

În prima zi, participanții vor vizita:

  1. Conor Bikes: Aceasta este o companie care a dezvoltat un plan de transformare digitală în cadrul licitației Itinerario 4.0, construind un depozit automat. Scopul vizitei este de a înțelege un caz concret de investiție în I4.0. https://conorbikes.com/gb/
  2. Centrul Tknika: este un centru promovat de Vice-Ministerul Educației și Formării Profesionale al Departamentului de Educație al Guvernului Basc, situat în Renteria, un municipiu din provincia bască vecină Gipuzkoa. Inovația și cercetarea aplicată se află în centrul Tknika, în efortul său continuu de a plasa formarea profesională bască în fruntea Europei. Tknika este inspirat de unele dintre cele mai avansate centre de formare profesională din lume. Prin crearea de rețele și implicarea directă a personalului basc de formare profesională, centrul dezvoltă proiecte inovatoare în domeniile tehnologiei, educației și managementului. https://tknika.eus/en/
  3. Dinabide DIH: un hub de inovare digitală promovat de Agenția de Dezvoltare Sakana (Sakana este o regiune din Navarra) și Municipalitatea Irurtzun, un municipiu situat la 20 km de Pamplona și care găzduiește facilitățile Dinabide. Dinabide își propune să genereze o comunitate de cunoștințe, antreprenoriat și experiență orientată spre transformarea digitală. Facilitatea oferă servicii de colaborare, demonstrații și formare și acoperă domenii precum fabricarea aditivă a polimerilor, scanarea 3D și robotica colaborativă, toate la niveluri de bază și avansate. https://www.dinabide.com/

Cea de-a doua zi va fi dedicată exclusiv întâlnirilor interne ale partenerilor în cadrul cărora fiecare regiune va prezenta activitățile regionale care vor fi implementate în Faza 2, cu accent pe monitorizarea regională. O atenție deosebită va fi acordată modalităților prin care se va dezvolta implicarea părților interesate în Faza 2. Vor fi, de asemenea, explorate aspecte ale laturii administrative și de comunicare a proiectului.