La sediul Guvernului a avut loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, având ca temă de discutie situatia fondurilor europene şi, în special, programul POSDRU. S-a făcut o analiză a greutătilor pe care le întâmpină beneficiarii si s-au făcut propuneri concrete legate de îmbunătatirea functionării AM POSDRU.

La finalul reuniunii, ministrul Mariana Câmpeanu a anuntat că datorită implicării directe a primului ministru Victor Ponta si a viceprim-ministrului, ministru de finante Florin Georgescu, s-au găsit resursele necesare pentru reluarea plătilor pentru cererile de rambursare depuse de beneficiari.

Cererea de fonduri făcută de AM POSDRU, în valoare de 390.314.585 lei, necesară pentru efectuarea plătilor către beneficiarii axelor prioritare 1-6, reprezintă valoarea a circa 1400 de cereri de rambursare aflate în prezent spre plată la nivelul Autoritătii de Management POSDRU. Acestea sunt cererile reverificate conform instructiunii 61, privitoare la esantionarea pe grad de risc C (minim 75% din documentele justificative), precum si cele verificate după data intrării în vigoare a instructiunii 61.

 Sursa fseromania.ro