În legătura cu Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane, Ministerul Muncii a luat următoarele măsuri:
1.    Ca o măsură anti-frauda, toţi beneficiarii trebuie să declare pe propria răspundere, că nu au oferit şi nu au acordat, direct sau indirect, niciun fel de foloase necuvenite, nici unui funcţionar public din cadrul AM POSDRU şi OIR, în legatură cu depunerea aplicaţiilor de proiecte şi pentru procesarea cererilor de rambursare.

2. Se introduce pe site-ul www.fseromania.ro, domeniul „Registrul unic al cererilor de rambursare si al cererilor de prefinantare”, pentru procesarea cererilor de rambursare si platile catre beneficiari, in termen de 45 de zile calendaristice.

3. De la 1 martie, a.c., AM POSDRU si Organismele Intermediare Regionale trebuie sa acorde audiente, in fiecare joi, de la ora 12. Tot de la aceasta data, vor functiona si birourile de sprijin (Help-desk-uri, in cadrul Autoritatii de Management si la Organismele Intermediare). Ministrul muncii, Claudia Boghicevici, a cerut directorului general AM POSDRU, Carmen Rosu, proceduri mai simple pentru beneficiari, o monitorizare mai buna a proiectelor, completarea schemei de personal, urgentarea proiectelor. Atitudinea pro-activa, transparenta si operativitatea sunt esentiale in relatia cu solicitantii si beneficiarii proiectelor.

Reamintim diferenta dintre intreruperea platilor si suspendarea programului POSDRU. Intreruperea rambursarilor de la Comisia Europeana este o procedura uzuala, pe termen scurt, o masura de precautie a Comisiei Europene, care se ridica imediat ce statul membru corecteaza deficientele. Suspendarea presupune blocarea intregului program. In acest  moment, AM POSDRU face plati catre beneficiari de la bugetul de stat, iar procedura de selectie a proiectelor se desfasoara normal. Conducerea AM POSDRU face eforturi ca, pana la mijlocul lunii martie, sa duca la capat toate recomandarile, astfel incat Comisia Europeana sa reia rambursarile in cadrul acestui program.

Serviciul Comunicare si Relatii cu Publicul  Citeşte comunicatul

…. sursa fseromania