Obiectivul general: cresterea sanselor de integrare pe piata muncii a persoanelor inactive, persoane in cautarea unui loc de munca, a somerilor si a persoanelor ocupate in agricultura de subzistenta din mediul rural, judetul Mures, prin masuri active de ocupare pentru dezvoltarea unor noi abilitati de acces si mentinere pe piata muncii in domeniul turismului si dezvoltarii antreprenoriale.

proiecte-succes-4Obiective specifice:

  • dezvoltarea de noi competente si abilitati pentru un numar de 300 persoane (persoane cu o situatie dificila pe piata muncii, precum someri tineri, someri varstnici si someri de lunga durata, persoane inactive, persoane in cautarea unui loc de munca, persoane ocupate in agricoltura de subzistenta) din mediul rural, din judetul Mures, prin participarea la cursuri de formare profesionala in meserii din domeniul turismului.
  • cresterea nivelului de informare, motivare prin consiliere profesionala si psihologica si servicii de orientare in cariera, formare si instruire profesionala (turism – ghid turistic, administrator pensiune, antreprenoriat) a unui numar de 300 de persoane (persoane inactive, persoane aflate in cautarea unui loc de munca, someri si persoane ocupate in agricoltura de subzistenta) din mediul rural, judetul Mures.

Au fost oferite servicii de informare, de consiliere si de formare profesionala persoanelor inactive, somerilor, si persoanelor ocupate in agricultura de subzistenta. A fost combatut somajul prin creerea de noi locuri de munca si prin dezvoltarea programelor integrate pentru formare si ocupare. Proiectul a contribuit la ameliorarea conditiilor de viata ale persoanelor din mediul rural din judetul Mures, la crearea unei societati inclusive si coezive.

Titlul proiectului: Viitor In Inovatia Turismului si Oportunitatile de Reintegrare in Judetul Mures
Domeniul Major de interventie: Promovarea sustenabiliăţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca
Durata proiectului: Ianuarie 2012 – iunie 2013
Contributia FSE: 1.768.181,98 RON
Bugetul total: 2.099.450 RON
Participanti: 300
Tara: Romania
Organizatia: Fundatia Amfiteatru
Detalii de contact: Website:www.fundatia-amfiteatru.ro