INTREBARI FRECVENTE

1. Beneficiarul poate fi o societate care a avut activitatea suspendata in ultimul exercitiul financiar inaintea depunerii cererii de finantare sau e nou infiintata ?

Raspuns: In cadrul cererilor de finantare depuse in cadrul POSDRU nu sunt conditii legate de vechimea solicitantului. In cazul unei organizatii nou infiintate sau care a avut activitatea suspendata, se va proceda la evaluarea capacitatii financiare si operationale ca atare, iar in cazul in care aceasta actioneaza in parteneriat se va evalua capacitatea financiara si operationala a parteneriatului. Firma solicitanta trebuie sa fie activa in momentul depunerii cererii de finantare.

2. Cate cereri de finantare poate depune un Solicitant in cadrul unei cereri de propuneri de proiecte ?

Raspuns: In ghidul solicitantului „ Conditii specifice” nu se precizeaza un numar maxim de cereri ce pot fi depuse in cadrul unui apel de proiecte. Se va evalua la fiecare proiect depus capacitatea operationala si financiara a solicitantului si partenerilor luand in calcul implementarea tuturor proiectelor.

3. Se poate amana perioada de inceput a proiectului?
Raspuns: Amanarea datei de inceput a proiectului se poate realiza, in situatii bine justificate, cu cel mult 3 luni de la data la care urma să înceapă implementarea, printr-o Notificare in conformitate cu prevederile art.2 Durata contractului” din Contractul de finantare. Notificarea trebuie transmisa cu cel putin 15 zile inainte de data la care doreşte ca modificarea să producă efecte.

Citeste mai departe ...